Välj rätt el

Välj rätt el

Hejsan svejsan! Idag tänkte jag inte prata om musik utan istället tänkte jag prata lite om det här med att välja rätt el och vikten av att hitta ett miljövänligt alternativ. Samhället har idag utvecklats så att vi numera är beroende av el och det är inte så konstigt egentligen med tanke på att teknikens värld är mycket mer avancerad. Mycket av de produkter vi använder idag drivs av el, datorn och teven är två väldigt bra exempel. Sen är det mycket som vi egentligen inte tänker på som också drivs av ström. Våra vitvaror och belysning kräver el för att fungera, som sagt det är mycket som kräver el idag. Det finns däremot många olika alternativ för att kunna få ström, jag använder mig till stor del av solceller på hustaket. De försörjer mig tillräckligt och det har endast hänt någon enstaka gång att jag har fått behöva köpa el. Det är dessutom det mest miljövänliga alternativet som privatpersoner kan använda sig av för att få el. Ur ett långsiktigt perspektiv så är det en ekonomisk investering men produktionskostnaden är väldigt hög och det är därför som jag tror att de flesta avstår solceller som energikälla. När solpaneler först kom till Sverige så var det väldigt sällsynt att se ett bostadshus som hade det, men idag så kan man faktiskt se lite solpaneler på taken när man åker runt. För mig kommer rätt el från den källan som är mest miljövänlig, men det känns inte som att vi riktigt har kommit så långt i utvecklingen att majoriteten av människorna kan använda sig av de mest miljövänliga alternativen. Kostnaden är fortfarande för hög och det tror jag beror på att konkurrens på marknaden inte är så hög ännu. Inom några år har vi säkerligen kommit längre i utvecklingen och då tror jag även priset kommer att sänkas en hel del.  


Kommentarer är stängda.